Morotscupcakes med cream cheesefrosting

12 cupcakes

6 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
½ tsk salt
200 g rumstempererat smör
1 dl brun farin
2 dl strösocker
2 dl mjölk
2 ekologiska ägg
2 stora, finrivna morötter
2 ½ dl hackade valnötter


Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, salt, kanel, kardemumma och ingefära i en stor skål. Rör smör och socker pösigt i en annan skål, vispa äggen och häll slutligen i mjölken. Blanda försiktigt äggblandningen med de torra ingredienserna tills allt är ordentligt blandat. Rör till sist i morötterna och hälften av valnötterna. Fördela smeten i formarna och fyll formarna till strax under formkanten. Grädda i ugnen ca 25-30 min. Låt svalna.

Frosting

100 g philadelphia cream cheese
4 msk smör
350 g florsocker
1 tsk nypressad citronsaft


Rör osten och smöret mjukt och blanda sedan i florsockret. Rör om tills krämen är mjuk och blanda till sist i citronsaften. Bred glasyren över muffinsarna och garnera med hackade valnötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0